Trening av mennesker og rehabilitering av hunder.

Hei og velkommen til bloggen min:-)

Jeg er den stolte eier av Nemo, et spetakkel på tre år. Spetakkel er selvfølgelig sagt med kjærlighet, humor og respekt. Kjært barn har mange navn. Nemo er min tredje hund, men han er den første som jeg har gjort meg oppmerksom på viktigheten av å være god flokkleder. Med flokkleder mener jeg en som er konsekvent, tar ansvar, som er trygg og forutsigbar. En som er tydelig på hva som er lov og hva som ikke er lov og en som veileder hunden til å gjøre det som er riktig.

Min største inspirasjonskilde er Cesar Milan, den mexicanske fyren som gjennom viljestyrke, tålmodighet og kunnskap, har blitt den vi kjenner som hundehviskeren fra tv, bosatt i USA. Han som trener mennesker og rehabiliterer hunder. Han så noe hos hunder som altfor mange mennesker glemmer; nemlig hunden. Og han behandlet de som nettopp det de er, hunder. Han snakker samme språk, kommuniserer på en måte som er kjent for hundene. Av Milan fikk hundeierne psykologisk kunnskap om hundene, og når menneskene fikk trent vekk sider hos seg selv som ikke var riktig ut ifra et hundeperspektiv, så uteble ikke resultatene.

  

Milans teknikker, filosofi og prinsipper har gjort meg til en bedre hundeier, men også til en bedre med-hundeeier. Jeg er blitt bedre til å se signalene hundene sender til hverandre når de møtes, enten det er ved en passering eller i en park, uten bånd, noe som gjør at jeg kan sørge for at min hund oppfører seg, men jeg er også i bedre stand til å skjønne hvorfor det ble en reaksjon, et utfall mot den andre.

For meg er det viktig å rydde opp der og da, uansett hvem som har skylden og uansett hvem som startet. Men det er det ikke alle som er like interessert i eller ser verdien av. Altfor ofte sleper de hunden sin bort fra stedet, mens den fortsatt bjeffer, knurrer og spretter rundt, med andre ord; en tilstand som overhodet ikke er bra. Den lærer heller ikke hvordan den skal oppføre seg når den dras vekk slik. Dette skjer selv om min hund forholder seg helt rolig, noe som hadde gitt den andre tid og ro til å håndtere situasjonen. Er det min hund som gjør et utfall, pleier jeg å be den andre om å bli stående, slik at begge hundene kan avslutte møte på en rolig måte. Noen ganger blir jeg hørt, andre ganger fyker de raskt videre, med en hund som altså ikke er i en god sinnstilstand. Men uansett; min hund, mitt ansvar og min hund skal oppføre seg. Uten unntak. Det er målet.

Henger du med på bloggen min, kommer du til å se at jeg deler smått og stort fra hundehverdagen, skryter av andres hunder og av andre hundeeiere, men også at jeg gir uttrykk for litt frustrasjon som bunner i at jeg kunne så gjerne ønske at det var mer kunnskap om hundepsykologi. Verken jeg selv eller hunden min er utlært eller "perfekte" men kanskje er du som oss; interessert i å lære, opprettholde balanse i flokken og ikke minst; ha kontroll på energien din.

Vi tastes:-)

#hunder #hund #kjæledyr #husdyr #hundetrening #hundepsykologi #hundehvisker #cesarmilan #hundeeier #hundeeiere #familiehund #blandingshund #hunderaser

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Janniche

Janniche

42, Oslo

Flokkleder for en herlig blandingshund, og med stor interesse for hundepsykologi og hverdagslydighet.

Kategorier

Arkiv

hits