Ikke bare på tur i skog og mark.

Variasjon i turene er lurt, blant annet med tanke på miljøtrening. Alt nytt som en hund venner seg til, er en tryggere hund. Jeg liker best å labbe i marka, i fred og ro, noe Nemo også gjør. Det er der han er i sitt ess og det er der han føler seg mest hjemme. Men å utvide horisonten litt, gjøre andre ting innimellom er bra mental trening.

I helgene gjør flokken her andre ting sammen enn det vanlige, altså labbe rundt i marka. Vi tar for eksempel t-banen eller bussen til andre steder som er kontrast til marka; asfalt og  det urbane. Idag har vi vært på cafè.

 


 

For Nemo var det en kjempe utfordring å sitte rolig på en cafè, men nå går det fint. Må likevel innrømme at det har vært ett par ganger jeg har vært litt bekymret for å gjenskape scenen i Beethoven-filmen, der Beethoven vikler båndet rundt stolen hvor ei dame sitter (riktignok ikke ei hyggelig dame) og setter avgårde, med damen fremdeles i stolen.

Øvelse gjør mester, og ved å oppsøke situasjoner som man føler seg utrygge i, bestemme seg for å håndtere situasjonen bestemt og på en måte som hunden forstår, vil eier og hund kunne gjøre enda flere hyggelige ting sammen.

Nemo er forresten en blanding av fire raser. Kan du se rasene utifra tegnene? Tre gjetere og en jeger......

#påturmedhund #hunder #blandingshund #hund #familiehund #lhundeier #kjæledyr #husdyr

3 kommentarer

Torunn

18.06.2017 kl.18:33

Setter... border collie... rottweiler. Spaniel? Nææ... Collie? Hmm...

Flott bikkje!

Janniche

18.06.2017 kl.19:35

De tre første er riktig:-):-)

Helle

18.06.2017 kl.22:24

åå så søt hund !

Skriv en ny kommentar

Janniche

Janniche

42, Oslo

Flokkleder for en herlig blandingshund, og med stor interesse for hundepsykologi og hverdagslydighet.

Kategorier

Arkiv

hits