Du kan være det beste som finnes.

Belønne hunden med go' biter eller ikke? Noen mener dette er den beste måten å trene hunden på, andre mener at ros og entusiasme fra deg er den beste. Tross alt er det ingen belønninger ute i naturen, kun korrigeringen, hvis man sammenlikner med ulven, som jo hunden stammer fra.

Men har du tenkt på at belønning er så mye mer enn go'biter? Eller leker? Belønning kan for eksempel være at hunden din får lov til å snuse på noe kjempe spennende etter du har gitt en kommando og den etterkommer. For eksempel; Dere møter en hund som den gjerne vil hilse på men det får den ikke lov til. Du gir kommandoen "sitt", den etterkommer og som belønning får den lov til å snuse i sporet der den andre gikk. Er hunden din glad i å løpe, kan belønningen være nettopp det; etter den har utført kommandoen du ba om, løp sammen med den noen meter, hopp og sprett, ha det gøy sammen. Eller bare la hunden din vimse litt hit og dit som belønning for utført kommando eller god oppførsel. Bruk deg selv som belønning; vis masse entusiasme, ros den sykt mye og "ta helt av".

Nemo var ikke av den typen som slukte go'biter som belønning. Han kunne gjerne nekte å ta de eller spytte de ut. På lydighetskurset som vi deltar på, brukes belønning aktivt som en del av metoden for å få hunden til å lykkes og til å motivere. Instruktøren lærte andre belønningsformer som jeg måtte ta i bruk for å markere ovenfor Nemo at det han gjorde var riktig. Etterhvert har Nemo nylig begynt å ta go'biter som belønning, som om han har skjønt poenget med å ta i mot. Det er bra, det kan være greit å noen ganger slippe å løpe og være veldig, veldig entusiastisk store deler av turen.

Uansett belønning; det virker og når man ser resultatene etter mye trening, er det en utrolig god følelse og det er kjempe gøy:-)

God torsdagskveld, firbente og tobente:-)

 

 

#hund #hundeeier #hundetrening #lydighetstrening #hundepsykologi #mennesketsbestevenn #kjæredyr #husdyr #bordercollie #engelsksetter #rottweiler #schæfer #schæferhund #blandingshund #blandingsrase

Én kommentar

Danian. Gutteblogger

03.08.2017 kl.18:15

Dette har jeg ikke tenkt på før. Tusen takk for herlige råd.

Nå jat jeg ikke en hund, men en katt, men hvem vet i fremtiden. Er jo glad i alle slags dyr hehe

Skriv en ny kommentar

Janniche

Janniche

42, Oslo

Flokkleder for en herlig blandingshund, og med stor interesse for hundepsykologi og hverdagslydighet.

Kategorier

Arkiv

hits